Бургас, Политика, Топ новини

ГЕРБ-Бургас стартира номинациите за депутати и кандидат-президент

0

Бургаската структура на ГЕРБ започва издигането на кандидати за депутати и президентска двойка.

Очаква се сред предложените за депутати отново да бъдат всички досегашни народни представители. За своето място в челото на листата ще се бори и областният координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев, който не успя да стане депутат в последното Народно събрание. Освен него не е сигурно дали и кандидатът на СДС няма да получи по-предно място в общата листа на ГЕРБ-СДС.

Досегашните депутати Любен Дилов-син, Жечо Станков, Деница Николова и Галя Желязкова е възможно да останат отново в челото на листата.

Битува спекулация в политическите среди, че е възможно Любен Дилов да бъде издърпан в София, където се очаква да привлече гласове на хора, които не са подкрепили ГЕРБ-СДС на последните избори. Коалицията загуби в два от трите района на София и това е причина да се търсят по-популярни и авторитетни имена, които да намалят разликата между ГЕРБ-СДС и Демократична България в София.

Относно водачеството на листата няма да е изненада, ако за него бъде предложена младата надежда на ГЕРБ-Бургас – Жечо Станков. Първенец по преференции и очевидно високо ценен от Бойко Борисов, Станков се превръща в неформален лидер на местно ниво на ГЕРБ.

За кандидат-президентската двойка се очаква доста интересни имена. Лидерът Бойко Борисов ще получи номинации, дори и да откаже да бъде кандидат. Проф. Асен Балтов, който беше уволнен от “Пирогов” преди дни, както и бившият външен министър Николай Младенов също са сред спряганите имена за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС. Със сигурност настоящият кмет на Бургас Димитър Николов също е сред хората, които може да получат номинации в национален план, както беше и преди пет години, но едва ли ще има изненада с впускането му в подобно начинание.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега