Бургас, Политика, Топ новини

Георги Маринчев: Продължаваме заедно! Ако ББЦ има други планове, въздъхвам с облекчение

0

След вихрушката от скандали около парламентарната група на Българския демократичен център бургаските структури на партиите, съставляващи коалицията, веднага излязоха със собствени позиции. Бургаската ББЦ на Николай Бареков беше една от първите организации в страната, която защити своя лидер. 

Днес в редакцията на VoxBurgas получихме и позицията на областният лидер на “Движение Гергьовден” в Бургас Георги Маринчев. Публикуваме пълният текст без редакторска намеса:

“През целия вчерашен ден получавах обаждания от съмишленици, коалиционни партньори и колеги журналисти с молбата да споделя своето мнение за създалото се напрежение в коалицията БДЦ.

Какво да кажа? По Коледа стават чудеса!

Нямам никакво намерение да коментирам нито поредните нелепи обвинения отправени от Николай Бареков, нито „спонтанните“ декларации в негова възхвала и против други партии в коалицията, в не малка част отправени от името на несъществуващи и незапознати с текста им, структури на ББЦ, нито нелепите формални опровержения на видния представител на Великотърновския юридически факултет – Стефан Кенов.

Може да се каже много, но не виждам смисъл от това. Това, което намирам за съществено е общата воля на поне седем от формациите, с които се явихме на последните избори да продължат съвместните си действия и занапред и да разширяват партньорствата си, както с покана към други формации, които имат желание да се присъединят, така и към връщане на нормалните и работни отношения с другите политически субекти.

Ще има яснота по този въпрос в началото на следващата година, а ако ръководството на ББЦ има други планове, можем само да им пожелаем успех и да въздъхнем с облекчение.

Желая на всички светли Рождественски празници, доброта, прояснение на ума и повече смирение! Пожелавам на всички и най-вече на себе си, през следващата година да мислим и произнасяме по-често „ние”, вместо „аз”!”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега