Бургас, Политика

Ген. Михо Михов: Политическият курс е важен за националната сигурност

0

Политическият курс на държавата е важен елемент за националната сигурност. В много държави той се определя чрез референдум. У нас това не е така. Не е работа и на служебния кабинет да решава това, заяви генерал Михо Михов – водач на листата на коалиция АБВ във Втори МИР – Бургас на среща с членове и симпатизанти.

Генералът изнесе публична лекция на тема: “Национална сигурност и военният фактор в политиката за сигурност на Република България”. Да чуят думите му бяха дошли офицери и сержанти от запаса.

Първата концепция за националната сигурност е написана и с участието на генерал Михов през 1997 година.

“По времето на Тройната коалиция се заговори за стратегия, която така и не бе приета. Едва през 2012 г. този документ бе създаден. Сега опитите на служебното правителство за стратегия 2020 е смело и е претенция да бъде надградена стратегията, което обаче не е работа на това правителство”, заяви генерал Михов.

Икономическата стабилност, здравеопазването, образованието са част от стълбовете на националната сигурност и гаранция за целостта на държавата. Проблемите, с които трябва да се справят управляващите, са свързани с повишаване на грамотността на населението, достъпно здравеопазване, работа. По последни данни 100 000 българи са неграмотни, а 900 000 са полуграмотни.

“Тези цифри са страшни и застрашават интелектуалния потенциал на нацията”, категоричен е генерал Михов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега