Бургас, Спорт, Топ новини

Зрелищно футболно шоу, пълни трибуни и голям празник за феновете на Черноморец

0

Повече от 2000 души дойдоха на стадион Черноморец в Бургас, за да станат съпричастни на празника и юбилейния мач по повод 100 години ФК Черноморец (Бургас). Публиката имаше шанса да се наслади на големи майстори на футболната игра, но преди това бяха наградени заслужили ветерани на синия бургаски клуб. От името на БФС вицепрезидентът Йордан Лечков и заместник-изпълнителният директор Антон Попов връчиха почетен плакет на клуба за принос в развитието на българския футбол, а също такъв и на кмета на града Димитър Николов. Уважени бяха спонсорите и актуалните ръководители на клуба. Наградени бяха най-успешният треньор, излязъл от редиците на Черноморец Димитър Димитров, както и актуалният такъв Радостин Кишишев.

Посмъртно награди получиха и роднините на починалите легенди Иван Притъргов и Владо Стоянов. Президентът на клуба Костадин Марков очерта непосредствените задачи пред отбора- на първо място завръщане във Втора лига, модернизиране и изграждане на базата, а също така и превръщането на детско-юношеската школа в работеща по европейски футболна академия. 

След час награди и демонстрации от децата от школата на клуба, започна и самата среща. Тя противопостави Звездите на България, голяма част от които бяха от четвъртите в света през 1994-а година, и легендите на Черноморец (Бургас). Самата среща премина с много емоции и обрати и завърши при равенство 3:3. Легендите на Черноморец 1919 бяха водени от Димитър Димитров-Херо, а на пейката седна още и Иван Вутов, един от обичаните бургаски треньори. За Черноморец точни бяха Петър Жабов, Емил Ангелов-Бабангида и Николай Калушев. За Звездите на България точни бяха Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров и Дончо Донев, който носеше и капитанската лента.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега