LifeStyle, Общество

Френски магазини за цигари вече продават bitcoin

0

Поне 24 магазина за тютюневи изделия вече продават и bitcoin купони във френската столица Париж. 
Обектите са получили регулаторно одобрение за продажбите на криптовалута в края на миналата година, съобщава Bitcoin.com. Очаква се над 6 500 локации, представляващи около една четвърт от регистрираните тютюневи магазини във Франция, да започнат да предлагат купони на bitcoin до февруари.

Според информация на Ройтерс, в която се споменават само шест тютюневи магазина, френската финтех група Keplerk подкрепя продажбата на bitcoin в тютюневите магазини. През 2018 г. компанията постигна споразумение с местен доставчик на софтуер за плащане, който позволява на собствениците на обектите да продават ваучери на bitcoin, които могат да бъдат изкупени от портфейла на уебсайта на Keplerk.

Според финтех компанията обектите за продажба на криптовалутата са 24, се посочва в нейно изявление на френския сайт capital.fr.

 

За момента може да се купят три вида ваучери за bitcoin –  за по 50 евро, 100 евро и 250 евро ($57, $114 и $286). В замяна на еврото потребителят получава купон, съдържащ буквено-цифров код и QR код. След това купувачите трябва да посетят уебсайта на Keplerk, за да конвертират ваучерите си в криптовалута – bitcoin или ethereum. Keplerk взема комисиона от 7% за всеки продаден билет и дава 1.25% на веригата магазини за тютюн, съобщиха от компанията.

Френските регулаторни органи отправиха предупреждение към обществеността относно инвестициите в криптовалути, като заявиха, че нерегулираните финансови инструменти са силно волатилни. Въпреки това, те не са блокирали плана на Keplerk за търговия на валутите в магазините за тютюневи изделия.

 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега