Бургас, Култура

Фотоизложба показва невидимото

0

Младият фотограф Стефан Димитров представя в родния Бургас своята изложба “Усещане”. Експозицията представя един по-нетрадиционен поглед върху начина на възприемане на околния свят. Чрез фотообектива  Стефан превръща най-обикновени предмети от ежедневието в кодове, които възпроизвеждат комуникацията между хората.
Фотографиите отвеждат зрителите отвъд сетивното и им дава възможност да се докоснат до изкуството по нов, необичаен начин. Една от творбите в изложбата, назована “Докосване”, донесе на автора втора награда в престижен конкурс за съвременно изкуство. Тя е произведение, създаващо специфичен паралел между различните светове на общуването; името й символизира докосването до изкуство, което често остава скрито за хората, възприемащи света през призмата на допира. Снимката беше част от пътуваща експозиция, която достигна до Българския културен център в Париж.

 

“Усещане” е първата самостоятелна изложба на младия фотографски талант. Тя е осъществена с подкрепата на Община Бургас. Стефан Димитров е роден в Бургас. Завършил е актьорско майсторство, а в момента защитава магистърска степен по фотография в Нов Български университет. Със своята работа той не цели да покаже света, а да изрази себе си. Стефан използва техниката и  въображението си, за да създава мисловни конструкции, които чрез фотографията предава на публиката и я прави участник в творческия процес, а и в постигането на крайното въздействие.

 

Изложбата на Стефан Димитров е свежо емоционално и интелектуално предизвикателство – както чрез специфичната естетика и послание на творбите, така и чрез провокацията, отправена към индивидуалното светоусещане и въображение. Желаещите да се докоснат до изкуството на младия автор могат да го направят от 15 юли до 1 август в КЦ “Морско казино”, зала “Георги Баев”.  Изложбата ще бъде открита на 15 юли, сряда, в 19.30 часа.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега