Бургас, Общество

Фондация „Поморие” събра над хиляда лева за скулптурата на Свети Георги

0

Над 1000 лв. е събрала новоучредената Фондация „Поморие” за изграждането на петметровата скулптура на Свети Георги, само осем дни, след като беше оповестена дарителската й сметка.

Създадена през 2015 година, Фондацията до момента има 1800 лв., а крайната цел, за реализирането на първата й кауза, е да бъдат събрани 268 000 лв. Учредителите призовават всички жители на Поморие и хора, които обичат града, да помогнат той да стане по-красив и да допринесат за съхранението на нематериалното му културно наследство, като направят дарение.

Дарителска сметка BGN (БЪЛГАРСКИ ЛЕВ)
СИБАНК ЕАД
BG44BUIB98885040874801
BIC: BUIBBGSF

Кутии за дарения са поставени в читалищата „Просвета 1888” и „Светлина 1939”, в Центъра за административно обслужване на Община Поморие, както и в кантората на нотариус Гергана Недина, на адрес ул. „Солна“ 22 Б.

Скоро ще бъде оповестен и единният дарителски номер (DMS).

Вече функционира и уеб страницата на Фондацията – fondacia.pomorie.com, където дарителите могат да се запознаят с каузите й.

След като необходимата сума бъде събрана, бронзовата фигура на покровителя на Поморие ще бъде издигната до манастир „Свети Георги Победоносец”. В момента макетът й е изложен във фоайето на Читалище „Просвета 1888”, за да могат всички граждани да се запознаят с проекта.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега