Общество

Фондацията на Бербатов набира средства за пиано на Хасан и Ибрахим

0

Фондация “Димитър Бербатов” открива за първи път дарителска кампания, която ще продължи до края на тази година. С набраните средства ще бъдат подпомогнати близнаците Хасан и Ибрахим, които са откритие на Фондацията, както и пианистката Десислава Карагьозова от Русе и пианиста Георги Димитров от София, съобщи БНР.

Едно талантливо дете струва изключително много на своите родители. Може би на фона на цялата беднотия в страната това не изглежда сериозен проблем, но това е потенциалът на нацията и той трябва да се подкрепя. Такива деца като Хасан и Ибрахим има много, коментира Димитрина Ходжева, управляващ директор на Фондация “Димитър Бербатов”.

Въпреки таланта им близнаците нямат собствено пиано, а тези дни стана ясно, че децата срещат големи пречки в желанието си да свирят.

Ходжева отговори на коментарите, че Димитър Бербатов сам може да купи пиана на Хасан и Ибрахим така:

„Наистина е много лесно да се купи едно пиано от един богат човек, но да имаш Фондация и да имаш идея тя да съществува години напред, ти трябва да използваш всички възможни ресурси, които законът и механизмът, по който работят фондациите по света, работят. Един богат човек прави своя фондация не само защото той дава свои средства там, а защото той има контакти, защото е атрактивен за медиите и защото има възможности да захранва бюджета, за да може дългосрочно да обслужва възможно най-много деца.”

Източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега