Бургас, Култура

Филмова вечер в Кукления театър

0

Креативността е ярка черта в бургаския характер. Можете да се убедите сами в това, ако посетите филмовата вечер, която ще се проведе на 13 декември, вторник, в залата на Кукления театър. Начало – 18.00 часа, а входът е свободен. Ще видите премиерно няколко късометражни продукции и един видеоклип, заснети със съдействието на Община Бургас.

Една от неизлъчваните ленти е “Първият път”, режисирана отмладия журналист Георги Генчев. Главно действащо лице е неговият брат Тодор Генчев, а в твърде нетипична роля се превъплъщава популярният комик Любо Нейков. Историята на филма засяга актуалния проблем с трафика на хора, младежката наивност и ценностната криза на нашето съвремие. Снимките са осъществени в Бургас и София, като включват емблематични за двата града места.

Непоказвани досега са и трите части на “Истории за Бургас”, в които по атрактивен начин е проследено културно – историческото развитие на града от древността до днес. Филмът е създаден по идея на актьора Тончо Токмакчиев.

В “Сън наяве – 30 години танцова компания Дюн” зрителите ще се насладят на танцови миниатюри, заснети в градската среда на Бургас. С този филм “Дюн” отбелязва тридесет години от създаването си. Преди броени дни ръководителят на школата Петя Стойкова стана “Бург на годината”.

Във вторник вечер любителите на българската популярна музика ще имат възможността да видят и новия видеоклип към песента “Нищо не е същото”, в изпълнение на Димитър Атанасов и Христо Младенов. Песента спечели второ място на “Бургас и морето 2016”.

С трейлър на документалния филм “Лицата на Бургас” ще бъдат показани кадри от различни изяви на творците Христо Фотев, Петя Дубарова, Николай Искъров, Георги Баев и много други.

Заповядайте!


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега