Крими, Област Бургас, Топ новини

Фалшиви данъчни действат по морето

0

На 5 август в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 64-годишен созополчанин – собственик на павилион за продажба на тестени изделия, който заявил, че предния ден около 11:00 ч. в обекта му дошли двама мъже, представили се за данъчни инспектори от Бургас. Същите поискали касов бон за да извършат насрещна проверка и след няколко минути го информирали, че е установена нередност в дневния оборот, водеща до затваряне на павилиона. Предложили му обаче срещу парична сума да впишат неверни данни в съставения протокол и така да оставят павлиона да работи в нормален режим.

Созополчанинът дал паричната сума от 600 лв. на единия мъж, след което продължил да работи с клиенти. Ден по-късно 64 годишния мъж осъзнал, че най-вероятно е станал жертва на измама и алармирал служителите в Районно управление – Созопол.

Проведени са множество оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен един от двамата мъже, въвели в заблуждение собственика на павилиона. Tова е 45-годишен бургазлия, в чиято квартира, разположена в блок 93 в комплекс “Братя Миладинови” са намерени и иззети: част от облеклото му по време на извършване на деянието, празни пластмасови баджове, фотоснимки с различна големина, както и компютърна конфигурация. От ползвания от бургазлията лек автомобил “Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, са иззети множество празни бланки от протоколи на НАП. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега