Бизнес

Facebook със своя алтернатива на LinkedIn

0

Причината се оказва забраната на повечето работодатели да се използва най-голямата социалната мрежа на работното място.

От Facebook посочват, че разработват новата социална мрежа с надеждата, че всички работодатели по този начин ще разрешат използването на “Facebook на работа”. Проектът към момента се казва Facebook at Work. Сред водещите му цели е също да откаже колкото може повече хора да влизат в голямата социална мрежа в работните часове. Идеята е той да позволи на потребителите да разделят личните от професионалните си контакти.

Уебсайтът ще бъде с познатия дизайн в синьо и бяло, съобщава британският вестник “Индипендънт”. Освен, че ще свързва хората с колегите им, той ще им дава възможност да си сътрудничат с други професионалисти в работа по документи чрез Google Drive и приложенията на Microsoft.

“Новият уебсайт ще изглежда до голяма степен като Facebook, с нюзфийд и групи, но ще позволи на потребителите да запазят личния си профил, със снимки от почивки, политическите си пристрастия и глупавите видеоклипове, които споделят, отделно от работната си идентичност”, посочва “Файненшъл Таймс”.

Кога ще стартира услугата все още не е ясно. Достъпът до нея ще бъде безплатен и също както Facebook, ще се издържа от реклама.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега