LifeStyle

Facebook Stories ще се появи и на сайта на социалната мрежа

0
Facebook Stories, една от функциите на Snapchat, които най-голямата социална мрежа клонира в мобилното си приложение, се очаква да се появи и на десктоп версията на платформата. Според информация на TechCrunch, настолният вариант вече се тества, като Facebook планира да изненада потребителите със скорошната поява на Stories на сайта.  
 
Копие на екранна снимка показва, че иконката на функцията ще се появи в горния десен ъгъл на News Feed-а. Щом потребителят кликне отгоре ѝ, останалата част ще се затъмни, както се случва и сега по време на публикуване на какъвто и да е пост. 
 
Решението на Facebook да направи Stories достъпна и на сайта си е доказателство, че компанията не се отказва да направи всичко по силите си да популяризира функцията, която преди това самонадеяно копира от Snapchat. 
 
Facebook отдавна е хвърлила око на Snapchat, чиято платформа за ефимерно съдържание може да се смята за потенциална заплаха за иначе най-голямата в света социална мрежа, доколкото втората е явно доста любима за много тийнейджъри. След като апетите на Марк Зукърбърг към приложението не бяха задоволени и той не успя да придобие мобилното приложение, Facebook агресивно започна да копира функциите му и да ги внедрява в своите канали, включително в Instagram и WhatsApp. 
 
Любопитно е, че Instagram Stories вече доминира тотално в тази ниша, като през юни стана ясно, че се използват от 250 млн. активни потребители дневно. Идентичната опция в WhatsApp – Status, също набира скорострелна популярност и вече се ползва от 175 млн. души. За сравнение тази на първоизточника – Snapchat, остава след тях със 166 млн. дневни потребители. 
 
Facebook Stories не бележи такива успехи. Компанията обаче не се отказва да тика функцията в очите на потребителите, демонстрирайки че е способна да прави, каквото ѝ хрумне.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега