LifeStyle, Бизнес

Facebook ще превръща гласа в текст

0

Поредната голяма инвестиция на социалната мрежа Facebook е свързана с приложението и за изпращане на съобщения Messenger. Тя планира да го обогати с допълнителни функции, като записването на изказаното наглас слово от потребителите в текст и вграждането на инструменти за бизнес разговори.

Това посочи на конференцията Digital Life Design в Мюнхен Дейвид Маркъс – вицепрезидент продукти за изпращане на съобщения във Facebook. Той разкри амбициозен план за развитието на Messenger през 2015 г. – приложението днес има над 500 милиона активни потребители месечно, отбелязва “Уолстрийт джърнъл”.

Маркъс заяви, че Facebook е започнала да тества превръщането на гласа в текст чрез технология за машинно изучаване. Той очаква услугата да събере популярност в Азия, където някои от езиците са трудни за писане на компютърните устройства. По думите му Facebook търси в Азия примери как услугите за изпращане на съобщения могат да генерират приходи за компаниите, които ги предлагат. “В Азия има приложения за пращане на съобщения, които продават съдържание, а някои в Китай разполагат с цяла екосистема за търговия чрез приложения”, казва той.

“Не искаме да слагаме реклама навсякъде. Не желаем да караме хората да се чувстват все едно са превзети от реклами и различни неща”, продължава Маркъс. “Това не е подходът ни. Рекламирането може да взема различни форми, включително да бъде спонсорирано съдържание”, твърди той.

Освен Messenger, Facebook притежава и още две големи платформи за общуване чрез смартфони и таблети – WhatsApp, чиито месечни потребители по света достигнаха 700 млн. и Instagram, с над 300 млн. души, активни в него всеки месец.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега