LifeStyle, Общество

Facebook ще ни показва точки с безплатен Wi-Fi

0

Facebook ще показва на потребителите си къде има безплатни Wi-Fi мрежи. Компанията тества новата си функция “Find Wi-Fi” , която в момента е достъпна само за устройствата с iOS в определени държави. 

Скоро тя ще може да се използва във всички страни в глобален мащаб. Максимумът от функционалността може да се извлече, ако позволите на Facebook да знае история на локацията ви и местата, които посещавате. 

За да работите с нея е необходимо първо да активирате опцията от менюто и да потърсите “Enable Wi-Fi раздела, информира VentureBeat, цитиран от Digital.bg. След като го направите, ще виждате не само къде има безплатни мрежи, но също и на какво разстояние се намират от вас и колко време е необходимо, за да стигнете до съответната локация. 

Функцията може да е полезна в доста ситуации, особено за потребителите в развиващите се страни, които имат планове с недостатъчно мобилен интернет.

Ако ви се налага да пътувате в чужбина, може да прибегнете до тази опция, за да избегнете скъпите такси за роуминг. 

Новата функция за откриване на публични Wi-Fi мрежи е добро решение, когато се налага да изпратите големи файлове като албум със снимки, видео или докато стриймвате във Facebook Live. 

В следващите няколко седмици вероятно всички потребители на Facebook ще могат да се възползват от този инструмент на компанията.

Източник: economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега