LifeStyle

Facebook с нова футуристична централа

0

Служителите на най-голямата безплатна онлайн социална мрежа Facebook се настаняват в нова централна сграда на компанията в бизнес комплекс, изграден върху допълнителен терен към централата й в Менло Парк, Калифорния.

Сградата е изградена от световноизвестния архитект Франк Гери и е в  футуристичен вид. Гери е автор и на испанския музей “Гугенхайм” в Билбао и концертната зала на “Уолт Дисни”. Няколко години са били необходими да бъде изградено новото седалище на Facebook.

Постройката ще помещава над 2800 служители. Тя се простира върху огромна площ – 39 948 кв. м. Състои се от едно единствено отворено помещение. Макар да няма стени в самата сграда, пространството е разделено от панелни стени, които добавят малко уединение, но в същото време ти позволяват да дишаш.

“С Марк Зукърбърг се срещнахме преди три години и няколко месеца. С невероятната скорост на построяване за размерите на този проект той се мести в сградата този месец”, посочи Гери пред Business Insider. По думите му от самото начало той и Зукърбърг са искали да изграят офис комплекс, който изглежда непретенциозно и дори е изгоден за създаване. “Той не искаше сградата прекалено дизайнерска”, казва Гери.

Ето как изглежда тя. Екипите на Facebook се местят в нея, въпреки че не е напълно завършена.

 

31aaa_0

 

27aa_7

 

26aa_6

 

22aa_12

 

30aa_9


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега