LifeStyle

Eзерото Гарда в Италия ще има плаваща велоалея (видео)

0

В Италия ще бъде изградена нова “плаваща” велоалея, която ще позволи на велосипедистите да обикалят цялото езеро Гарда. Неотдавна публикуваните снимки от дрон показват, че проектът на публичната фирма ATT е в ход, като строителството трябва да бъде завършено до 2021 г.

Очаква се цената на алеята да достигне 102 млн. евро, като пътят е с дължина 87 мили, пише “Индипендънт“.

Пътеката е проектирана така, че да може да се ползва от начинаещи и напреднали велосипедисти, с алтернативни варианти за пътуване – особено в по-хълмистите части – за тези, които не могат да прекосят по-трудните наклони на езерото. Тези, които са склонни да поемат по трудните зони, ще могат да пропуснат секции от маршрута на велоалеята, ползвайки лодка.

Уникалният дизайн на пътя е предназначен да накара велосипедистите да се чувстват сякаш плават или летят над водите на езерото. Построен на брега на езерото и покрай скалите, той ще предостави на посетителите нова перспектива на езерото Гарда.

Гарда е най-голямото езеро в Италия. Разделено между провинциите Верона на югоизток, Бреша на югозапад и Трентино на север, то е много популярно сред местните и чужденците.

Изграждането на “плаващия” път, или Ciclabile di Limone sul Garda, има за цел да насърчи колоездачния туризъм в региона.
 

Ще бъдат свързани и села, които остават сравнително изолирани, с надеждата, че впоследствие ще ес подобри и търговията и бизнеса на ресторанти и хотели в района на Гарда.

 Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега