Общество

Европейските стипендии за успех и постижения се увеличават

0

Европейската стипендия за успех се увеличава от 120 на 150 лв. месечно, а за специални постижения – от 200 на 300 лв. Повишението ще бъде от летния семестър на 2016/2017 г., съобщават от Министерството на образованието.

Над 10 млн. лв. по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ ще бъдат разпределени за 20 хил. стипендии от двата вида.

Стипендии за специални постижения и за успех могат да получават всички студенти в редовна форма на обучение в държавни и частни висши училища. Тези за успех се дават на студенти, които се обучават в приоритетни професионални направления, определени в ПМС № 64 от 25 март 2016 г.

Чрез европейските стипендии се цели да се стимулира обучението в приоритетни за страната области на висшето образование и да направи следването по-достъпно. Студентите могат да кандидатстват за стипендии през летния семестър на тази академична година от 17 април до 14 май 2017 г. Формулярите се подават онлайн, а класирането ще бъде публикувано на 5 юни 2017 г.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега