Общество, Политика

Евродепутатът Емил Радев: Европейският съд не е забранявал кръщението на деца

0

Eвродепутатът от групата на ЕНП Емил Радев опроверга тиражираната в няколко сайта новина, че Европейският съд за правата на човека забранява църковното кръщение на децата.

„Совите не са това, което са… Понякога това важи и за новини със стряскащи заглавия като тази за решение, с което Европейският съд забранява кръщението. Понеже виждам, че доста хора във Фейсбук са се впечатлили от тази тема, ще припомня, че италианските медии периодично съобщават за подобно „решение” още от 2014 г. насам. През същата година се стига дотам, че дори самият съд отрича да е постановявал подобно решение.”, коментира евродепутатът от ГЕРБ.

В официалната страница с базата данни с взети решения от Европейския съд за правата на човека липсва каквато и да било информация за въпросното „решение”.

“В интерес на истината то не е част от информационния поток на нито една от големите медии или институции. Явно обаче това не е пречка всяка година „сензационната новина” да се появява отново и да се копира, без да се проверява достоверността й. Като съдя по интерпретациите, на фона на имигрантската вълна тя хвърля сянка на съмнение върху институциите, които защитават европейските ценности, но бежанската криза изправи Европа пред достатъчно големи предизвикателства и няма нужда от спекулации по темата.”, завършва Радев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега