Бургас, Общество

Евродепутатът Андрей Новаков и кметът Николов напътстваха млади хора как да станат успешни предприемачи

0

Евродепутатът Андрей Новаков и кметът Димитър Николов  участваха в дискусия “Европейски възможности за младите предприемачи в Бургас”. Те разясниха пред младите хора финансовите възможностите, които предоставя ЕС за иновации и стартиране на бизнес, от които могат да се възползват иницативни хора, стремящи се към кариерно развитие.

Подробно бяха представени опциите на  новата програма “Алеко”, чийто финансов ресурс възлиза на 1 млн. евро.  Тя е насочена към младите предприемачи и бе приета от ЕК по предложение на евродепутата Андрей Новаков.  Чрез нея до 200 души от Европа и България ще имат възможност да пътуват до страни като САЩ , Сингапур и Израел, да придобият опит в големи компании и след завръщането си в родината да го приложат, като създадат свои фирми.

“Бургас е най-точният пример, с който може нагледно да се илюстрира какво може да се случи с европейски средства и инициативен и предприемчив управник”, заяви по време на срещата Андрей Новаков.

В дискусията взеха участие зам.-кметът по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, проф. Милен Балтов от БСУ и младите предприемачи в IT сектора Петко Георгиев и Емил Праматаров.

Дискусията е част от проявите, включени в програмата на “Дни на Европа”, които организира Областен информационен център – Бургас.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега