Бургас, Общество, Топ новини

EVN ще поеме сметката за изсушаването на наводнените в Бургаско къщи

0

След преговори обмудсманът на Република България Мая Маноловае е успяла да договори електродружеството, което обслужва пострадалите от наводнението села в Бургаско, да поеме сметката за изсушаването на къщите, съобщи тя пред БНТ.

Манолова сподели, че е видяла как скъпата техника за изсушаване, предоставена от БЧК, е била неизползвана, защото хората са сметнали, че сметките за ток, които изсушаването ще направи, са непосилни за тях. Тя допълни, че ще предприеме законови мерки да се ограничат правомощията на банките, когато разследват свои длъжници.

Омбудсманът сподели, че е останала изненадана от първоначалното нежелание на енергоразпределителното дружество да поеме сметките за ток на пострадалите от наводнението хора, при положение че те са редовни платци. И свидетелства, че жителите на пострадалите села не са използвали предоставената им от БЧК техника за изсушаване на домовете им, защото това ще се отрази зле на сметките им за ток, които по груби изчисления щели да набъбнат до 200 лв.

Електродружеството е изпратило в районите техника и персонал да раздели редовните сметки на жителите от тези, генерирани от изсушаването. Според обмудсмана това ще струва повече на дружеството от малките сметки, които няколкото десетки домакинства ще генерират.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега