Бургас, Политика, Топ новини

Евгений Мосинов: Кметът на Бургас трябва да бъде надпартиен

0

Председателят на Общински съвет на БСП Бургас Евгений Мосинов ще покани на среща представители на леви и патриотични партии, стана ясно по време на пресконференция, която се проведе днес в централата на БСП – Бургас.

На консултациите ще бъде обсъждано издигането на общ кандидат за кмет на предстоящите местни избори.

“Добре би било управлението на един град да бъде поверено на надпартиен кандидат. В БСП имаме и разпознаваеми партийни кандидати. Ще търсим партньори за местните избори”, каза Мосинов.

Той заяви още, че вече е отправил покана към представители на академичните среди и към интелектуалци за участие в червената листа за съветници.

“В листата ще бъдат включени хора, които споделят левите идеи, не е задължително да са партийни лица. Искам това да бъдат личности с идеи и обществена подкрепа”, бе категоричен Мосинов.

Той благодари на медиите за проявения интерес към Отчетно – изборната конференция на партията, която се проведе на 7 – ми февруари, както и за коректното отразяване на събитията, свързани с БСП.

“Имам самочувствието, че два пъти съм избиран за председател на БСП Бургас от почти сто човека и то при тайно гласуване”, каза Мосинов.

И посочи като основни два свои ангажимента – отбелязване на 120 години организирано социалистическо движение в Бургас и кампанията за местните избори през октомври 2015 година.

“Лично аз още не съм решил дали ще се кандидатирам за кмет. Парадоксалното е, че самият кмет Димитър Николов няколко пъти ме номинира в свои изказвания в общинския съвет. Не е задължително аз да бъда кандидат за кмет. Но кметът трябва да е смел и компетентен човек“, заяви още лидерът на социалистите в Бургас.

Той подчерта, че на предстоящата на 07.02.2015 г. сесия на Общински съвет – Бургас, съветниците от БСП няма да подкрепят бюджета по ред причини.

“Ще приемаме бюджет без отчет за изпълнението на предходния. Как да подкрепим това? Опасявам се, че не е предвидено финансиране за някои обекти като зала „Арена – Бургас“ например. Освен това не съм съгласен с малкото средства, заделени за социални дейности. На предстоящата сесия ще разберете аргумените ни.”

Мосинов сподели, че има много въпроси, които трябва да се зададат на кмета Димитър Николов и той е длъжен да отговори, защото те засягат хората, живеещи в Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега