Uncategorized

Евакуират хиляди хора в Австралия заради циклона Деби

0

Хиляди хора, включително туристи, бяха евакуирани днес от крайбрежните градове в северна Австралия заради приближаването

на циклон Деби, предадоха световните агенции.

Очаква се циклонът да достигне Северната територия на Австралия утре сутринта с ветрове със скорост до 240 км/ч по ивица от крайбрежието, дълга 100 км, съобщи метеорологичната служба.

Министър-председателят Малкълм Търнбул предупреди, че хората, живеещи в районите, където се очаква да се развихри циклона, трябва да отидат на безопасно място.

„Получихте официална заповед за евакуация и заедно със семействата си трябва незабавно да се евакуирате”, каза той. „Федералното правителство и силите за отбрана работят тясно с провинциалното правителство, за да реагират на природната стихия”, добави Търнбул.

Циклонът се формира от няколко дни в открито море край бреговете на Куинсланд и се очаква да достигне сушата утре сутринта. Евакуирани са 3500 души от градовете Хоум Хил и Прозерпайн, на стотина километра от туристическия град Таунсвил, отправна точка за екскурзиите на Големия коралов бариерен риф, посочва Франс прес.

Заповед за евакуация ще бъде издадена за други 2000 души. Затворени са стотина училищa.

Източник: БТА


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега