LifeStyle

Ето го най-защитеният смартфон в света

0

Джон Макафи, един от създателите на популярната антивирусна програма McAfee, обяви, че е част от

екипа, създал най-защитеният смартфон в света. 

Своята нова разработка, Джон Макафи нарича първият в света наистина защитен смартфон. Той твърди, че това ще бъде най-надеждния смартфон от съществуващите до момента.

„Огромните инвестиции са направени в хардуерната част. В задната част На устройството има редица комутатори, които позволяват на потребителя физически да изключат батерията, камерата, микрофона и антените за Wi-Fi, GPS и Bluetooth. Те също така не позволяват на телефона да се свърже към Stingray или всеки друг прихващащ устройството IMSI. Освен това, той е анонимен при уеб-търсене“ — казва Джон Макафи, цитиран от Kaldata.com.

Телефонът се казва John McAfee Privacy Phone и ще дебютира по магазините в края на тази година. С производството му ще бъде ангажирана компанията MGT, занимаваща се с кибербезопасност начело с Джон Макафи. За техническите характеристики на устройството все о

ще няма данни.

Известно е, че смартфонът ще струва $1100, а потенциалните му клиенти ще са корпоративните потребители. Освен това, Джон Макафи планира да пусне подобрена версия през лятото на следващата година.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега