LifeStyle

Estée Lauder ще плаща на служителите си $10 000 за осиновяване на дете

0

От 1 май служител на Estée Lauder в САЩ, който избере да има дете, да отглежда приемно дете или да осинови дете, ще получи 20 седмици платен отпуск, независимо от пола и сексуалната си ориентация. При зачеване ще се отпускат още шест до осем седмици платен отпуск, съобщава Бизнесинсайдър.

Новите предложения са част от разширената семейна програма на компанията. Служителите на Estée Lauder вече могат да получат от компанията до 10 000 долара за такси по осиновяването, 20 000 долара за лечение за плодовитост, грижи за деца или възрастни.

Както почасово работещите, така и служителите на договор могат да получат въпросните бонуси, стига да работят поне 30 часа седмично и да са били в компанията най-малко три месеца. Преди промяната, Estée Lauder предлагаше 12 седмици платен родителски отпуск, както и до 20 000 долара годишно за лечение на плодовитост на отговарящи на условията работници.

В допълнение, компанията стартира програма за преход към работа за нови родители. Като част от тази шестседмична програма Estée ще даде на родителите гъвкавост относно това къде и кога работят. Например,  току що родила майка може да работи от дома няколко дни в седмицата, ако избере, а татко може да коригира графика си, така че да идва и да си тръгва по-рано от работа, вместо да е в офиса в обичайните работни часове от 9 до 5.
 
А тези служители, които отговарят на изискванията за новата грижа за деца или възрастни ще получават съпътстващо заплащане от $8 на час.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега