Общество

ЕС добави още севернокорейци в черния списък

0

Съветът на ЕС обяви, че налага индивидуални санкции на 17 севернокорейци, участващи в действия за заобикаляне на санкциите, наложени на КНДР.

“Съветът добави 17 човека към списъка с лицата, подлежащите на запориране на имущество и ограничения за пътуване. Този списък допълва тези, които са съставени от Организацията на обединените нации ООН) и се разширява и укрепва режима на санкциите на ООН”, – се посочва в изявлението на пресслужбата на Съвета на ЕС.

17-те лица са идентифицирани заради участието си в незаконни търговски дейности и дейности, насочени към улесняване на избягването на санкции, наложени от ООН, включително от чужбина.

В документа се посочва, че рестрикциите се приемат, за да се окаже натиск върху Северна Корея с оглед на нейното продължително и ускорено разработване на ядрени и балистични програми, нарушавайки предходните резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

С решението общият брой на подлежащите на санкции е 79 граждани и 54 организации, както са посочени от ООН. ЕС определи самостоятелно 41 граждани и 10 организации, които да бъдат поставени в списъка.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега