Бизнес

Ерик Шмид: Интернет ще изчезне

0

Председателят на борда на директорите на Googlе Ерик Шмид смята, че дните на интернет, какъвто го познаваме в сегашния му вид, са към своя край. Шмид сподели това мнение пред публика по време на една от дискусиите на започналия в швейцарския курортен град Давос Световен икономически форум.

На въпроса какво ще е бъдещето на глобалната мрежа той отговори: „Интернет ще изчезне”. „Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които ще можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате”, обясни той. „Това ще стане постоянна част от вашето присъствие”.

„Виждаме появата на толкова много мощни технически платформи, виждаме как се променя, или ще се промени, редът на доминиране или лидерство – наричайте го така, както искате – заради появата на мобилните приложения за смартфони”, каза Шмид, цитиран от БГНЕС.

„Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго, освен суперкомпютри”, продължава той.

Източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега