Бургас, Спорт, Топ новини

Ердал Галип разочарован от сребърния медал на Европейското в София

0

Ердал Галип разочарован от сребърния медал на Европейското

 

Сериозен успех постигна на Европейското първенство по борба за момчета в София Ердал Галип. Роденият в руенското село Речица състезател на „Черноморец” (Бургас) завоюва сребърен медал в свободния стил при дебюта си на толкова голям спортен форум. Въпреки това обаче Галип не е доволен от постижението си, тъй като винаги се е борил за златото, което този път му се изплъзна във финалната среща. Там той се изправи срещу руснака Смаил Касаунов, остъпвайки с 2:3 в схватката за титлата при 62-килограмовите.

Един от хората, които най-много подкрепят младежа и му помагат в неговото развитие е,  Баязид Кемал, който е сред основните двигатели на борбата в Руен през последните десетилетия. На международните турнири Ердал пътува с тима на руенци, за които също е спечелил много отличия.  Двамата са разговаряли непосредствено след финалния двубой, като Галип е бил силно разочарован.

„Много съжаляваше, че не успя да вземе златен медал. Не се задоволява със среброто и с болка приема това отличие. Досега на състезания винаги е бил първи и сега отново силното му желание бе да триумфира с титлата”, каза още Кемал.

По негови думи Ердал е роден талант и в момента е най-добрият борец, продукт на руенската школа. Младежът от малък се занимава с този спорт, къй който са го насочили неговите родители. Определян е от близките си като много трудолюбив, съвестен и отдаден на борбата. Винаги е получавал награди от община Руен и спонсори, когато се окичва с медал. Сега отново ще бъде възнаграден от тях заради медала си на Европейското в столицата ни.

В края на месец юни осмокласникът от Спортното училище в Бургас ще се впусне в схватките на Световното ученическо първенство, което ще се проведе в Белград. През октомври пък ще се бори на Балканиадата в Атина.

Очаква се догодина борецът на „Черноморец” да запише дебютно участие и на Световно първентво, когато ще премине във възрастовата категория на кадетите и това ще му позволи да се изправи срещу най-добрите в света.

 

Снимка: БФ Борба, Костадин Андонов


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега