LifeStyle

Енергийните вампири – как да ги разпознаем?

0

Някои хора успяват да изцедят енергията от нас, причинявайки ни емоционална вреда и то без дори понякога да разберат за своето влияние над нас.
 
Подобни токсични хора биват определяни като енергийни вампири и с право. Поради особености на своя характер и чрез поведението си те успяват да ни накарат да се чувстваме зле.
 
За да се спасите от токсичното им влияние е добре да се ориентирате кои са най-често срещаните типове енергийни вампири и да ги избягвате, доколкото е възможно.
 
Тип Жертва
 
Всеки от нас познава поне по една такава личност, която вечно се оплаква и мрънка. Човек, който винаги се представя в ролята на жертва, животът му е най-черен, тежък, мрачен и никой друг не страда така, както той. Познахте ли някой човек от обкръжението ви или от офиса? Постарайте се да избягвате компанията му, за да не се чувствате като изцедени всеки път след контакт с него. 
 
Нарцисистът
 
Този тип енергийни вампири изпиват силите ни с непрестанния стремеж да са в центъра на внимание. Желаят да са харесвани и обичани от всички, изискват специално отношение и използват всяка възможност да подчертаят колко са ценни. Този тип хора са изключително натоварващи и дори да са наистина надарени с положителни качества, те губят своята сила, когато ги презентират така нахално и натрапчиво. 
 
Доминантът
 
Този тип личности обичат да имат влияние над другите и да задават тона на общуване, всички прилежащи правила на комуникация. Живеят за властта и доминацията над другите, и държат тяхното мнение да е водещо. Не приемат чуждо мнение и критика, виждат света черно-бял и компромисът за тях е тема табу.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега