Бургас, Спорт, Топ новини

Емоционално посрещане на “златната” Стефани в родния Бургас

0

Изключително емоционално бе посрещната гимнастичката Стефани Кирякова в Бургас. Грацията се завърна в родния си град след спечелването на златния медал с ансамбъла ни по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио.

По повод пристигането на Стефани бе организирано тържество, на което присъстваха близо 1000 души, които да поздравят и да се докоснат до златната медалистка.

“Много съм развълнувана, че съм в родния си град, откъдето започна моята кариера. Бургас е моето всичко и когато бях в Токио, макар и на хиляди километри, градът бе винаги в сърцето ми”, заяви развълнуваната бургазлийка.

Тя призова всички млади гимнастички да не спират да вярват и да гонят до край мечтите си.

Стефани Кирякова подари на кмета на община Бургас Димитър Николов талисмана на Олимпийските игри в Токио. Градоначалникът поздрави грацията за успеха, донесъл поводи за гордост в родния й град.

На събитието присъстваха й откривателката на Стефани – Мария Калангерова, Ани Бошева, която също е тренирала гимнастиката в “Черноморец Бургас”, нейните родители, представители на общинската власт, както и множество деца, чиято кариера в художествената гимнастика тепърва започва.

Предстои на следващата общинска сесия Стефани Кирякова да бъде предложена за почетен гражданин на Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега