Култура

Емил Конрад изпревари по продажби Дан Браун и Е Л Джеймс

0

“Нещата, на които не ни учат в училище” на Емил Конрад е най-бързо продаваната книга в България. Това сочат данните от продажбите в “Хеликон” – най-голямата книготърговска верига у нас, съобщава Lira.bg.

Само за първите 9 девет дни от излизането на пазара есеистичната книга на влогъра Конрад е реализирана в тираж 5500. По този показател “Нещата, на които не ни учат в училище” изпреварва световните бестселъри “Ад” и “Изгубеният символ” на Дан Браун, еротичната трилогия “Петдесет нюанса сиво” на Е Л Джеймс, книгите на най-популярния в света влогър Джон Грийн.

Излизането на книгите на американеца Дан Браун винаги са били съпътствани с масирана медийна подкрепа. “Изгубеният символ” беше публикуван на български през ноември 2009 г. В първите 9 дни от романа са продадени 3196 копия. Последният бестселър на Браун – “Ад”, излезе на български месец след световната му премиера (14 май), и за същия период са продадени 2350 копия.

Другият тотален световен хит – трилогията “Петдесет нюанса сиво, оглавила моментално световните и български класации, също е далеч от постижението на “Нещата, на които не ни учат в училище”. За първите 9 дни от първата част са продадени 166 копия, от “Петдесет нюанса по-тъмно” – 376, от “Петдесет нюанса освободени” – 443. Хитовите автори като Куелю и Букай също остават твърде назад спрямо “Нещата, на които не ни учат в училище”.

източник: БГНЕС


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега