Политика

Елена Йончева ще бъде кандидат за депутат от БСП

0

Журналистът Елена Йончева ще бъде кандидат за депутат от “БСП за България”, научи “Дневник” от свои източници. Тази вечер Изпълнителното бюро на “Позитано” 20 обсъжда водачите на депутатските листи, с които левицата ще се яви на парламентарните избори на 26 март. Утре те трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет на партията. Заседанието продължава и в момента.

По информация на “Дневник” тя ще бъде водач на листата на партията в Хасково.

Днес Йончева изненадващо бе освободена от поста прессекретар на президента Румен Радев, който заемаше по-малко от месец. В съобщението от “Дондуков” 2 се посочва, че това е станало по нейно желание. “Дневник” се опита да се свърже с Йончева, но тя не отговаря на мобилния си телефон.

За челните места в листите се планират основно познати имена от левица като Корнелия Нинова, Стефан Данаилов, Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев, Валери Жаблянов, както и Бриго Аспарухов и вероятно Радослав Гайдарски. За водачи на листите се сочат и нови лица като Крум Зарков, Иван Ченчев и Вяра Емилова, които са членове на Изпълнителното бюро.

Социалисти с 12 години опит в парламента няма да бъдат издигани за 44-о Народно събрание.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега