Бургас, Култура, Топ новини

Експозицията “Звук и Цвят” в памет на Радосвет Радев бе открита в Бургас

0

За 22 пореден път пленерът на Дарик радио “Звук и Цвят” събира на едно място 15 разностранни български художници.

 

В продължение на седмица 15 млади, както и доказани, популярни автори рисуваха заедно в творческата атмосфера на „Магнолиите“ край Приморско.

Финалният щрих бе поставен в къщата-музей “Георги Баев” на бул. “Демокрация”. Там беше открита предпремиерно изложбата с творбите от пленера, който тази година е посветен на неговия създател и собственик на Дарик радио – Радосвет Радев. Той почина внезапно на 6 август тази година.

Точно преди 365 дни, Радев определи дългогодишната история на пленера като сделка с времето, а творбите на стотиците автори като собственост на всеки, който се е докоснал до тях:

„Нямам самочувствието да кажа, че тези картини принадлежат на Дарик, нито на творците, които са ги създали – те са на всички, които са ги видели досега в България и по света“.

Ето защо проектът на Дарик „Звук и Цвят“ продължава да съществува.

До момента медията притежава една от големите частни колекции в България от непреходното визуално изкуство – над 900 творби дело на повече от 400 автори.

Тази година в изданието участват Албена Петкова, Валентин Стефанов, Васил Колев, Деля Чаушева, Гълъб Гълъбов, Елена Калудова, Емануела Ковач, Людмил Георгиев, Марк Поспих, Мими Добрева, Нина Ковачева, Румен Атанасов, Стефан Божков, Стефан Петрунов, Ясен Гюзелев.

Събитието в галерия „Георги Баев“ в Бургас се реализира с съвместно с Община Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега