Бургас, Култура, Топ новини

Експозицията “35 нюанса от Париж” в галерия-музей “Георги Баев”

0

Париж, като вечната културна столица на стария континент. Париж с многобройните мащабни монументи, туристически забележителности и емблематични места, които приковават  вниманието на милиони туристи от цял свят. Париж, като мечта. Париж през погледа на един французин, уловил с прецизност и артистичен усет уличните павета, стълби, мостове и лампи. Париж, събран в 35 черно – бели фотографии, ще бъде показан в галерия-музей “Георги Баев”. Емблематичната сграда, намираща се на булевард “Демокрация” 6, отваря широко врати за изкуството. Входът ще бъде свободен за всеки.

Експозицията “35 нюанса от Париж” поставя акцент върху детайлите, които остават скрити за обикновения посетител. Самият автор споделя, че заглавието на изложбата има лека заигравка с нашумелия роман ” 50 нюанса сиво”. Разбира се, сходството с книгата се изчерпва само дотук.

Интригуващата изложба гостува в града по покана на Община Бургас и е подарък за всички ценители на изкуството.  Бургазлии и гости на града имат възможност да я разгледат от 15 април до 5 май.

Пиер – Етиен Же е роден в Шамбери, югоизточната част на Франция, където живее до 24 – годишната си възраст. Оттам животът му го отвежда в Белгия, после в Бразилия. Посещава България заедно със съпругата си, която е бразилски дипломат, след което си тръгва, за да се завърне отново.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Депутатите от коя партия мислите, че ще свършат най-много работа за Бургас?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега