Бизнес, Бургас, Интервю, Топ новини

Експерт: Сладоледът с качествени продукти е най-хубав

0

В последните седмици все по-актуална става темата с производството на сладолед. Както вече ви информирахме от Агенцията по храните направиха проверки в цеховете за производство на сладолед в Бургас.

Решихме да разговаряме с един истински професионалист в тази сфера – Недялка Демирева, която отговаря за производство на занаятчийски сладолед в сладкарска верига “Роза”.

Г-жо  Демирева, какво е най-важното при приготвянето на сладолед?

Според мен, най-важното са продуктите. Когато правиш един продукт с хубави продукти и следваш определена технология – резултатът ще е позитивен. Аз се радвам, че при нас залагаме на възможно най-добрите продукти за изработка на сладолед. Освен това следваме автентична италианска технология, която ни помага да правим това автентично джелато.

Кое ви отличава от останалите конкуренти на пазара?

Рецептите. При нас сладоледът е приготвен по наши собствени рецепти. Всичко се пробва предварително, правят се множество вариации, за да намерим най-правилната комбинация. Вкусовете ни станаха доста популярни, защото са уникални и различни. Миналата година презентирахме доста нови вкусове пред бургаската публика по време на Фестивала на Сладоледа, който се организира на Морска гара. Обратната връзка беше изключително позитивна и ние продължаваме да произвеждаме тези вкусове.

Кои са тези по-специални авторски вкусове, които сте разработили и клиентите ви харесват?

„Ягода с босилек“ е един от най-търсените ни. Друг наш вкус е „Диабло“, който е черен сладолед с леки нотки на сладко чили. Имаме много интересни вкусове с алкохол – „Узо с ананас“ и „Малага“ (стафиди с ром). Като цяло бургазлии ги харесват най-много. В момента сме в процес на разработка на още интересни вкусове, така че скоро ще изненадаме с още нови предложения.

Къде може да се пробва този приготвен в Бургас занаятчийски сладолед? 

Засега го предлагаме в двата ни обекта на ул. “Алеко Богориди” и ул. “Христо Ботев”. Също така от няколко месеца работим с нашите партньори от ресторанти Грог в “Славейков”, които също предлагат от нашия сладолед. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега