Бургас, Общество

Екипажът на Шести американски флот посети Община Бургас

0

Заместник-кметът Красимир Стойчев се срещна с част от екипажа на флагмана на Шести американски флот Mount Whitney, който акостира в Бургас.

Плавателният съд е в Черно море в подкрепа на операции по сигурността и сътрудничеството със съюзници и регионални партньори в зоната на действие на Шести американски флот  с цел укрепване на сигурността и стабилността в Европа.

Mount Whitney беше в Бургас и през месец ноември 2013 година. “Тези от нас, които бяха тук миналата година, са много впечатлени от Бургас”, каза капитан втори ранг Шон Холенбау. Той предвождаше военната делегация, която посети Община Бургас.

“Като черноморски град ние си сътрудничим с нашите Военноморски сили. Вашето присъствие в Черно море ще дава едно по-голямо спокойствие на хората от региона”, каза от своя страна зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

По време на престоя на Mount Whitney в Бургас учениците и преподавателите в Националното училище за музикално и сценично изкуство “Панчо Владигеров” ще имат възможността да слушат изпълнения на Оркестъра на военноморските сили на САЩ.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега