Политика, Топ новини

Екатерина Захариева: Христо Стоичков прекали

0

Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева заяви, че Христо Стоичков е прекалил с изказванията си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и ще бъде освободен от длъжността на почетен консул в страната

В студиото на “Тази сутрин” първият ни дипломат беше категорична, че причината за решението на Външно министерство е невъзможността на футболиста да изпълнява задълженията си, тъй като вече не живее в Испания.

“Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил! Българските почетни консули нямат мандати, така че неговият не е изтекъл. Самият той каза, че от година и половина не живее там, така че той така или иначе ще бъде затруднен, защото няма как да си почетен консул, ако не живееш на място. Нищо лично, благодарни сме за това, което е направил и се надяваме да приключим казуса”, каза Захариева.

Тя отговори задочна на Камата, който преди дни заяви за bTV, че институцията е застанала на страната на Испания, и по този начин му е показала “червен картон”.

“Не сме взели страната на Испания, а на България. Сам може да си представите, ако някой от почетните консули на друга държава в България се изкаже за когото и да е български министър или вицепремиер, дори да има основание… Той самият каза, че не живее в Испания и ще бъде затруднен да изпълнява задълженията си. Благодарни сме му, нищо лично, но мисля, че той прекали. Говорих с него, той ми каза, че е предизвикан от кадрите с насилие”, каза министърът на външните работи.

След проведения в Каталуния референдум за независимост на областта, Камата се изказа остро за вицепремиерът на Испания, като нарече Де Сантамария и семейството ѝ франкисти, а след това се извини, че е говорил за непълнолетния син на политика.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега