Uncategorized

Ебола на една крачка от България

0

Нигерийски студенти, за които има съмнения, че са заболели от ебола, са влезли в Македония на 4 септември, предаде Радио свободна Европа в програмата за Македония. От министерството на здравеопазването са съобщили, че на летище „Александър Македонски” са влезли осем нигерийски студенти, от които двама били хоспитализирани в болницата в Скопие заради съмнения, че са заболели от смъртоносната болест.

Напомняме ви, че вируса на ебола причини най-тежката до момента епидемия, която обхвана Западна Африка, и остава извън контрол. Сиера Леоне, където ебола причини смъртта на най-малко 491 души, е една от трите най-тежко засегнати от хеморагичната треска страни заедно с Гвинея и Либерия. Правителството на Сиера Леоне нареди цялото население на страната да остане по домовете си от 19 до 21 септември, за да бъдат открити по-лесно хората, заразени с вируса ебола, предаде Франс прес.

До момента вирусът е причинил смъртта на над 2000 души от началото на годината при 3944 регистрирани случая по последни данни на Световната здравна организация (СЗО).


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега