Бургас, Общество, Спорт, Топ новини

Дворът на ОУ “Елин Пелин” ще придобие нов облик (ВИДЕО и СНИМКИ)

0

Община Бургас има пакет от готови проекти, с които да кандидатства за финансиране по оперативните програми на ЕС през новия програмен период 2014 – 2020 г. Един от тях е за цялостна реконструкция на двора в ОУ “Елин Пелин”, к-с “Меден рудник”.

Днешното състояние на тази територия е лошо – напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, изпочупени седалки. Изготвеният проект предвижда пълно обновление на двора и приспособяването му за използване от хора с увреждания.

ОУ Елин Пелин

Една от важните дейности е подмяната на всички настилки. Спортните площадки ще са със съвременно ударопоглъщащо покритие, като по този начин ще се намали възможността за травми при децата. Обновеното дворно пространство ще разполага с три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа и две площадки за фитнес на открито. Предвижда се изграждането на отделна комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол, която ще бъде под покрив в екологичен стил.

ОУ Елин Пелин

Има подходяща зона за обособяване на площадка за безопасност на движението. Там децата ще се запознават с правилата за движение.

На територията на просторния двор има добре развита зелена система. Тя ще се запази и обогати. Училището разполага с уникална сцена за арт и сценични изкуства, която отдавна е неизползваема. Тя също може да се върне към живот с изграждането на места за сядане, перголи за засенчване и нови парапети.

Зад сцената има съществуваща, но недоизградена зона за отдих и игра. Тя се състои от три тераси, покрити с трева. Най-долната ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, така че да може да се използва и при влажно/кално време. Ще се поставят пейки, ще се възстановят алеите, водещи към тази зона. Това ще даде възможност на възпитателите да провеждат занимания на открито, а на децата да прекарват повече време на чист въздух.

За изработването на този проект бе осигурено европейско финансиране по BG161PO001/5-02/2012/029, “В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.”, Оперативна програма “Регионално развитие” 2007- 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Забележки и предложения можете да изпращате на адрес:

t.tsaneva@burgas.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега