Общество, Топ новини

Двоен празник отбелязаха в село Твърдица

0

На 11 септември село Твърдица посрещна двоен празник – 90 години от създаването на НЧ „Пробуда 1931“ и 65 години от връчването на златен медал на първия олимпийски шампион на България по борба. Това е Никола Станчев – жител на село Твърдица. Той побеждава всичките си противници през далечната 1956 година в Мелбърн, Австралия, където за първи път на олимпийски игри звучи българският химн.

Бай Кольо, както го наричат уважително в селото, почина през 2009 г. Две години по-късно в Твърдица бе открит негов паметник. Дейците от читалище „Пробуда 1931″ и пенсионерски клуб “Никола Станчев” почистиха старателно паметника и парка около него. На 11 септември те, заедно със съпругата на бореца Елена Станчева, положиха венец и цветя в знак на признателност.

Тържествата около празника бяха отложени поради усложнената епидемична обстановка и обнародваната заповед на МЗ от 2.09.2021 г. Но жителите и гостите на Твърдица не губят надежда и вярват, че до края на годината хубавата инициатива ще бъде осъществена.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега