Бургас, Крими, Топ новини

Трагедия! Две деца се удавиха в язовир “Мандра”

0

Две момченца на 11 и 13 години от бургаския комплекс “Меден рудник” са се удавили в язовир “Мандра”, съобщиха от полицията.

Телата им са извадени от водолазен екип към регионална дирекция “пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и служители на ИАРА.

Около 00:30 ч. снощи в четвърто РУ-Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не се прибрали в домовете си. Родителите ги търсили на различни места в комплекс “Меден рудник”, звънели по приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали полицията за изчезването на момчетата.

Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран съвместен екип от служители на отдел “криминална полиция”, които проверили още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 09:00 ч. днес рибар подал сигнал за това, че във водата на язовир “Мандра” в района на дигата на помпената станция, забелязал човешко тяло. Екип водолази от РДПБЗН Бургас извадили трупа на 13-годишното момче. Със съдействието на служители от ИАРА периметъра на претърсване в езерото е разширен, като около 16:00 ч. е открито тялото и на 11-годишното момченце.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажа на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в язовира, но по неустановени до момента причини са се удавили. Работата по случая продължава от служители на Четвърто РУ-Бургас.

 

Снимка: Архив


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега