Бургас, Общество, Топ новини

Държавата дава 1.5 млн. лв. за преработване на отпадъците в Бургас и Варна

0

Държавата дава общо 1 473 230 лв. за преработването на отпадъци, генерирани от корабите в пристанищата Бургас и Варна.

Предмет на настоящата поръчка е предоставянето на морско-техническите пристанищни услуги по приемане и обработване на отпадъци, които са резултат от корабоплавателна дейност в пристанища за обществен транспорт с национално значение Варна и Бургас по четири обособени позиции.

Конкретно за Бургас се предвиждат дейности на пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас, което включва пристанищни терминали: Бургас – Изток – 1, Бургас – Изток – 2, Бургас – Запад, Росенец и Несебър, попадащи в област Бургас.

За област Варна обществената поръчка се отнася за пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна, което включва пристанищни терминали: Варна – Изток, Варна – Запад, ТЕЦ – Езерово, Петрол, Леспорт, Фериботен комплекс – Варна и Балчик.

За да се осигури законосъобразно приемане и обработване на отпадъците – резултат от корабоплавателна дейност в български пристанища за обществен транспорт с национално значение, участниците трябва да са вписани в регистъра на пристанищните оператори за извършването на пристанищни услуги, или да са вписани в еквивалентен регистър.

Целта на поръчката е в съответствие с действащата нормативна уредба да се избере изпълнител на услугите и да се сключи договор за приемане и обработване на отпадъците – резултат от корабоплавателна дейност по анекси I, IV и V от Международната конвенция за предотвратяване на замърсяването от кораби, 1973, изменена с протокол от 1978 г. (МАРПОЛ 73/78) в двете най-големи български морски пристанища.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега