Бургас, Политика, Топ новини

След 13 години: Духът се върна в тялото*

0

Навръх рождения ден на СДС в Бургас стана ясно, че бившият областен лидер на ДСБ в града д-р Георги Митев се е завърнал в Съюза на демократичните сили. Д-р Митев в момента е в ръководството на Реформаторския блок, а в Бургас е председател на групата общински съветници от РБ в местния парламент.

Митев напусна ДСБ след решението на тъмносините за излизане от Реформаторския блок. Като основна причина тогава Митев изтъкна непреодолимите различия с политическото ръководство на национално ниво (бел. Ред. Тогава лидер на ДСБ бе Радан Кънев).

„Връщам се в СДС, защото тук е мястото на всички дясно мислещи хора, на истинските седесари. След толкова много години стигнах до извода, че разделението ни обрича да бъдем безгласна буква в политическия живот на страната. Това ни поведение само посрамва постиженията, които СДС постигна през годините – влизане в ЕС, членство в НАТО, преход от една тоталитарна страна към свободна и демократична държава, преборване с икономическите катастрофи на БСП“, сподели д-р Митев специално за VoxBurgas.

Директорът на БАБХ-Бургас беше категоричен, че връщането в СДС е най-естественото политическо решение, което е можел да вземе след напускането на ДСБ.

„Трябва да обърнем процеса на отлюспване, който не е спирал от 20 години. Доказахме си, че колкото и нови партии и коалиции да направим, докато не обединим десницата веднъж завинаги ще бъдем вечно в ъгъла.“, категоричен е общинският съветник.

*Само преди (фаталните) 13 години, при създаването на ДСБ, Иван Костов обяви, че „духът напуска тялото“. И наистина бяха фатални тези 13 години – десницата така и не се възстанови от този удар и падна в нокаут.

Ето че днес духът вече се завръща в тялото… Може и да има надежда за десните все пак.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега