Бургас, Политика, Топ новини

Другото лято чадърите и шезлонгите по морето ще са по-евтини

0

„Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата очакваме драстично намаляване”, заяви в „Здравей, България” министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Това, което правим, за да може другото лято да имаме различни цени, е новата концепция за групирането на плажовете и тяхното категоризиране в четири основни групи, в зависимост от това дали са в близост до урбанизирана територия”, поясни министърът.

„С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това”, обясни още Ангелкова.

„Тези плажове, на които няма 50% свободна зона, ще бъдат санкционирани, защото съгласно закона, когато те не осигуряват необходимото свободно пространство, плащат глоби. Ще има 24-часов горещ телефон, на който туристите ще могат да сигнализират за нередности на плажа”, каза още министърът на туризма Николина Ангелкова.

Относно данните на Европейската агенция по околна среда за мръсно море на три от плажовете по Черноморието ни, тя коментира, че всички органи следят стриктно морската вода да бъде чиста и морето да бъде безопасно за къпане.

“Съгласно наредбата за чистотата на плажовете при три последователни отрицателни проби за липса на замърсяване плажът е годен и чист. Всички контролни органи сме изцяло ангажирани с това да имаме чисто море и плажуващите да се чувстват спокойно”, заяви Николина Ангелкова.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега