Бургас, Политика, Топ новини

Ивайло Дражев може да е кандидат-кмет или съветник от БСП-Бургас

0

В БСП-Бургас тече усилена подготовка за местните избори. Очаква се голяма битка на лобита в столетницата, където все още има разделение между новата вълна и по-старите политици. В момента организациите на БСП в Бургас провеждат своите номинации и предлагат кандидати за общински съветници и кандидат-кмет.

Сред най-харесваните очаквано е бургаския депутат Николай Тишев. След него са доайените Димитър Стоянов и Стойко Танков. Други имена, които личат са това на бившия областен управител на Бургас Павел Маринов и общинския лидер на БСП-Бургас Живко Господинов. Най-изненадващата номинация до момента обаче идва под формата на “надпартиен кандидат” и тя е на небезизвестния бивш футболен бос – Ивайло Дражев.

Партийни функционери са номинирали Дражев освен за кмет и за общински съветник. Като се очаква, ако бъде одобрен от пленума на партията, той да е кандидат за съветник от гражданската квота.

Самият Дражев придоби голяма популярност преди време като президент на футболен клуб “Черноморец”. След това стана чест клиент на прокуратурата и беше съден по няколко обвинения. 45-годишният бизнесмен беше осъден след 13 години дела. Той лежа в затвора заради това, че е причинил смъртта на двама души в катастрофи, причинени от него през 1997 и 1998 г. В една от тях според показанията Дражев е употребил алкохол и е дал проба от 1,82 промила.

Не се чуват и малко гласове срещу номинацията му. Част от социалистите са ядосани, че се номинират хора, които нямат нищо общо със социалистическата идея и червените редици. Една от причините за негодуванието им е и избухналия наскоро скандал със затварянето на входа към НОИ от Дражев. От това своеволие пострадали предимно възрастните хора, коментират червените.

Общинската конференция на БСП-Бургас е насрочена за 20-ти юли и на нея ще станат ясни и кандидатурите.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега