Политика

Д-р Мирослав Ненков: Не ми е самоцел да съм министър

0

Д-р Мирослав Ненков няма намерение да остане в здравното министерство при друг министър. Това стана ясно от негово изказване в ефира на Дарик радио

В сутрешния блок “Дарик кафе” той каза, че с него не са водени официални разговори за това да поеме поста на подалия оставка министър Николай Петров, но стана ясно, че очаква такива да бъдат проведени.

“Не живея с мисълта да бъда министър, цял живот да съм се борил за този пост и сега да съм готов на всякакви компромиси, само и само да бъда министър и да може да ме вози НСО с една хубава S-класа и да се радват всички около мен, че съм министър. Това не ми е самоцел”, обясни анестезиологът. 

На въпрос дали би останал в министерството, ако то бъде оглавено от “друг” министър, Ненков отговори: 

Този случай за мен не стои като размишления дали ще остана. Не, няма да остана. 

В момента Ненков замества проф. Петров, който е в отпуск. Предстои Народното събрание да гласува оставката му и след това правителството трябва да излъчи нов кандидат за поста. Ненков обясни, че управляващата коалиция ще вземе решение кого да номирина за поста:

“А кой ще е този човек, на този етап не ни е дадено да знаем”, каза Ненков. 

Той коментира и разследването на bTV за обществените поръчки във ВМА по времето, в което проф. Петров ръководи болницата. По думите му, откакто екипът на професора е в Министерството на здравеопазването, няколко пъти са излизали случаи със задна дата. Той каза, че за конкретната обществена поръчка за трите години, в които действа договорът, фирмата на зетя на проф. Петров е продала консумативи на ВМА за 300 хил. лв., а не за 1.7 млн., както се посочва в материала на bTV.  


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега