LifeStyle

Дядо Коледа фалира

0

Резиденцията на белобрадия старец във Финландия е застрашено, след като обяви банкрут заради неплатени данъци. Компанията, която организира срещите на туристите със Санта Клаус, дължи над 206 хил. евро. Една то причините е намаляването на руските туристи, съобщава Ройтерс.

Преди три месеца данъчните са предявили претенциите си към компанията Dianordia, а вчера местният съд е признал фалита й. Шефът на фирмата заяви, че се надява на преразглеждане на решението и на уреждане на спора с данъчните. Той уточнява, че има седмица срок, за да плати дълговете.

Компанията, която управлява резиденцията на Дядо Коледа в Рованиеми, работи целогодишно, макар че коледното село е отворено за туристи само през зимата. Миналата година оборотът на Dianordia е бил 2 млн. евро. Посрещнала е 300 000 туристи. По-рано основната маса туристи да били руснаци, докато сега повечето са японци.

През юли консулството на Финландия съобщи, че тази година ще издаде двойно по-малко визи за руснаци в сравнение с 2014 г. Намаляването на туристическия поток от Русия е първото от епохата на разпада на СССР насам.

Според руската статистика през първото тримесечие на годината руските туристи във Финландия са намалели с над 40%. Причината е кризата в руската икономика.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега