Бургас, Политика, Топ новини

Дончо Златев: Лъвчето с вдигнатите два пръста е най-романтичната част от новата ни история

1

Съюзът на демократичните сили отбеляза своя 30-ти рожден ден. За празника различни поколения от синята партия се събраха, за да си спомнят за отминалите успехи и да си пожелаят още нови победи. 

СДС ще остане в историята като партията, която промени България. Партията, която даде старт на реформите и поведе страната към Европейския съюз и НАТО. Днес голяма част от участниците в тези процеси не са част от СДС, но въпреки това сините гледат напред. 

Бургас има свой представител на националното ръководство на СДС. Ето какво написа Дончо Златев по повод празника в социалните мрежи:

СДС стана на 30 години!

Лъвчето с вдигнатите два пръста е може би най-романтичната част от най-новата ни история. Същото това лъвче символизира мечтите на няколко поколения, просълзява хиляди хора, които си спомнят за него с тъга, а в гърлата на не малко тежи буцата на разочарованието.

Тези вълшебни три букви С Д С донесоха на България много радост, много надежда, много свобода. След 30 години трябва да си направим равносметка за хубавите неща, които направи СДС. За лошото има достатъчно хора, които да говорят.

Успяхме да осъществим двете големи цели на съвремието ни – членството в ЕС и НАТО. Успяхме да спасим държавата от дупката, в която няколко червени правителства поставиха.

Сега тридесет години по-късно още има нужда да се борим за демокрация, за свобода на словото, за малкия и средния бизнес, за средната класа, за обикновените хора.

Да си пожелаем СДС да бъде винаги пристан за свободните, честните и почтени хора. Да изгради онази тъй нужна автоимунна система, за да се бори с всички противници на идеалите и ценности на СДС.

Време е да сложим край на представата за лъвчето като черно-бял романтичен спомен и да поставим началото на Ренесанса на СДС.

Честит празник на всички истински седесари!


1 Коментар

  1. Димо Рачев декември 9, 2019 at 16:58 -  Отговор

    Честит празник ! Дончо Златев . СДС

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега