Бургас, Политика, Топ новини

Дончо Златев, СДС: Ще работя за младите семейства, децата с увреждания и детска спешна помощ

0

СДС-Бургас регистрира листата си за общински съветници днес. В нея попадат знакови за синята партия лица, много хора от малкия и среден бизнес, хора на изкуството и университетски преподаватели.

Едно от имената в челната тройка е и регионалният представител на СДС за Югоизточна България и член на НИС на сините – Дончо Златев. Във Фесйбук той обяви и основните приоритети, за които ще работи в следващия Общински съвет.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Скъпи приятели, имам честта да ви съобщя, че СДС Бургас ме издига за кандидат за общински съветник за предстоящите местни избори.

Днес регистрирахме листата с кандидати, а аз заемам 3-тото място в нея. Отговорна позиция, от която ще се боря да запазим досегашния брой на представители от СДС в Общинския съвет на Бургас, а именно – 3-ма.  

Влизам в тази кампания с три точни и ясни приоритета.

  1. Подпомагане на младите семейства и младите хора в Бургас

За мен ще бъде важна всяка инициатива, която оставя пари в джобовете на младите семейства и младите хора, а не им ги взима под формата на данъци, такси и т.н.. Ще предложим редица мерки за данъчни облекчения за млади предприемачи, за млади образовани семейства с едно, две, три или повече деца, на завърнали се от Чужбина младежи, които искат да гонят мечтите си в Бургас и да покажат на какво са се научили.

  1. Създаване на Детска Спешна Помощ

Бургас може да бъде пример в национален мащаб за грижа за най-малките и най-беззащитните. Това може да се случи с три важни стъпки. Първата е създаването на единен Детски спешен център, където 24/7 да има дежурни педиатри, а не родителите да обикалят от болница в болница с дете на ръце, докато намерят адекватна лекарска помощ (както е сега). Втората стъпка е закупуването на специализирана Детска линейка, която да обслужва нашия регион. Философията на Детските линейки е да помогне на децата, които са преживели някаква травма или шок по-лесно и бързо да се справят с тях. Освен чисто психологическото предимство тези линейки предоставят и специфично оборудване, което е специализирано за деца от 0 до 16 години. Третата стъпка е инвестицията в медицинските кадри. Подобряването на средата за работа на медицинските работници е също много важен фактор за развитието на здравеопазването. Не можем да очакваме, че лекари, сестри и изобщо целият персонал, който е ангажиран в тази сфера, може да работи на високи обороти 24/7, а насреща да не получава адекватна среда и заплащане.

  1. Създаване на първия за страната общински Фонд за подпомагане на семейства на деца с увреждания

В мандат 2007-2011 СДС входира в Общинския съвет на Бургас една докладна записка, която предлагаше да се създаде първият Фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми или т.нар. фонд „Ин витро“. Тогава много хора гледаха скептично на тази идея. Община Бургас беше първата в страната, която създаде такъв фонд и обърна внимание на проблемите на стотици бургаски семейства. 10 години по-късно – подобен тип общински фонд е практика в големите общини, а Бургас стана еталон за подобни солидарни инициативи. Солидарността е една от основните ценности на СДС и затова смятам, че е напълно нормално да застанем зад каузата за създаване на нов Фонд, който да подпомага семействата на деца с увреждания. Имаме шанс като общност да покажем, че проблемите на децата с увреждания ни интересуват и търсим решение. Не спирам да общувам със семейства, които са се сблъскали с ДЦП или с някаква форма на аутизъм, или със синдром на Даун. Тези бургаски семейства имат нужда от нашата помощ, защото грижите, които родителите отделят за децата, в почти всички случаи не им позволяват да работят и това удря директно техните доходи и възможността им да имат по-голям шанс за справяне с проблемите. Излишно е да коментираме хилядите разминавания или неточности, които Националните програми, като например тази за лични асистенти, имат и реално не помагат на тези семейства. Смятам, че това е кауза, която ще обедини следващия Общински съвет и ще помогне на семействата в безизходица.

Благодаря на всички приятели за подкрепата и доверието. Във всичките си действия ще се старая да не ви разочаровам!

Тук ще споделям с вас още идеи и политики, които ще предлагам за развитието на Бургас. За да бъдем водещ притегателен център не само за младите семейства, но и за бизнеса.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега