Бургас, Политика, Топ новини

Дончо Златев: Честит празник на свободните хора!

0

Младежкият лидер на СДС Дончо Златев поздрави всички седесари, чрез профила си в социалните мрежи, по повод 28-мата годишнина на синята партия.

Съюзът на демократичните сили днес ще отпразнува своят пореден рожден ден, въпреки че през тези 28 години доста пъти беше отписван от политическите си опоненти.

В момента партията е извън парламента и основната цел, която си поставя, е обединението на всички десни партии отново под едно знаме.

Ето какво написа председателят на МСДС във фейсбук:

Честит празник на свободните хора!

СДС стана на 28 години. Партията, която е символ на борбата за свобода, на мечтите за по-добър живот, на европейската перспектива за България.

7-ми декември не е празник само на СДС. Днес е празник на демократите преди демокрацията, на свободните хора, на всички българи, които доведоха ветровете на промяната.

СДС. Онези магични три букви, които милиони хора скандираха по площадите след 45 години тоталитарен режим. Онези три букви, които поставиха България на европейската карта, чрез подаването на молби за членство в НАТО и започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз.

Въпреки всичко значимо, постигнато в миналото и историческата роля на СДС, сега повече от всякога имаме нужда да се поучим от опита, който сме натрупали през годините. Да поемем отговорността за създаването на така необходимия единен и силен съюз между демократичните сили, които останаха извън Народното събрание.

Днес трябва да се борим за единството на дясното и за достойното място на България в Европа. Да бъдем гарант за правовата държава в която свободата за вълците не означава смърт за агнетата.

Свободата е едно от най-големите постижения на човешкото въображение. Нека не спираме да мечтаем, да се откъснем от миналото и да градим един по-добър свят за децата на България.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега