Бизнес

Домусчиев остава председател на КРИБ още две години

0

Новият управителен съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) гласува още веднъж доверие на Кирил Домусчиев, преизбирайки го за председател на организацията. Още две години той ще продължи да ръководи най-голямата работодателска структура у нас.

Изборът на председател и на Управителен съвет се проведе на Годишното общо събрание на КРИБ във вторник в столичния хотел “Маринела”.

Пред Economic.bg Кирил Домусчиев коментира, че след две години вижда КРИБ като още по-голяма и авторитетна организация. “Целта ми е да продължаваме да утвърждаваме КРИБ като водеща работодателска организация и партньор на всички които споделят нашите идеи да бъде България по-добро място за правене на бизнес”, добави новият председател на КРИБ.

По време на отчета за свършеното през първия двугодишен мандат Домусчиев посочи успехите, които организацията е постигнала за този период. На първо място той изтъква двойното увеличаване на членовете на КРИБ, които вече са 341 – безпрецедентен брой за цялото съществуване на организацията. “Вече са представени всички сектори на икономиката. Влязоха 22 нови нестопански организации, членуват 80 браншови организации и две двустранни камари”, коментира още той.

На второ място Домусчиев изтъкна стабилното финансово състояние КРИБ, чиито приходи през 2015 и 2016 г. са надхвърлили рекордните 3.58 млн. лв. “Организацията е изключително финансово стабилна, което дава възможност да даваме идеи и да сме активни”, каза новият председател.

Като успехи бяха изтъкнати още множеството срещи, които КРИБ организира между управляващите и членовете, участието в няколко кампании за стимулиране на българското производство и за изсветляване на икономиката, учредяването и организирането на различни награди като Мистър и Мисис Икономика, както и основаването на “Академия Икономика”.

“През изминалите две години имахме много поводи да сме заедно. Отговорността ни е двойна, поради нарастващата вътрешна нестабилна политическа и икономическа обстановка, както и международната. За две години станахме двойно по-големи. Така нараства нашият ангажимент към държавата”, заяви Кирил Домусчиев във встъпителното си слово.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега